Esenyurt Miras Avukatı

Esenyurt’ta miras davalarına bakan uzman avukatlar miras hukuku alanında hem hukuk fakültesinde hem de meslek hayatında kendilerini ileri düzeyde geliştirmiş kişilerdir. Bu hukuk dalında kendilerine danışan hukuki yardım talebi arz edenler için müvekkillerine en  iyi şekilde  bir hizmet verirler. Miras hukuku davaları Asliye hukuk veya sulh hukukta görülmektedir.

Miras davaları, bir kişinin vefat etmesi hallerinde geriye kallan külli ve cüz’i haleflerinin arasında mirasın paylaşılması halinde çıkan uyuşmazlıklara çözüm bulmaya çalışan hukuk davalarıdır. Söz konusu uyuşmazlıklar için de danışanlar ve müvekkiller avukatlardan hukuki yardım talep ederler.

Esenyurt’ta miras avukatlığı yapan bu alandaki uzman avukatlar, miras hukukunun karmaşıklığına hakimdirler böylelikle tecrübe ve birikimleri sayesinde müvekkillerine etkili ve güvenilir hukuki destek sağlarlar.

Mülkiyet hakkı hukukumuzda en mühim ve temel haklardandır dolayısıyla miras hukukunda meydana gelen uyuşmazlıklarda mülkiyet hakkının çözümü büyük bir önem taşımaktadır. Esenyurt miras avukatı da bu miras hukuku alanındaki güncel gelişmeleri yakından takip eder ve bu gelişmeler ışığında müvekkillerinin uyuşmazlıklarının çözümü açısından en etkili yolu çizer ve uygular.

Sonuç olarak, Esenyurt’ta miras davalarına bakan uzman avukatlar, miras hukuku alanında uzmanlaşmış, deneyimli ve başarılı avukatlardır. Miras davalarında yaşanabilecek her türlü uyuşmazlığa çözüm gayesinde olan avukatlar adil en iyi sonucu elde etmek adına çalışırlar.

Esenyurt Miras Avukatı

Sedri Hukuk Bürosu Esenyurt Miras Avukatı Hizmetleri

Miras davaları miras bırakanın geride kalmış olan terekesinin paylaştırılması konusudur. Miras hukuku bu süreçte cüzi ve külli halefler arasında çıkan her türlü anlaşmazlığı sonuca bağlamayı ve menfaat gözetmeyi amaçlayan hukuk dalıdır.

Bu anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için gerekli olan işlemler şöyledir:

  • İzale-i şuyu davası ve takibi,
  • Tenkis davası,
  • Terekenin tespiti davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Muris muvazaası (Mirastan mal kaçırmak),
  • Ölüme bağlı tasarrufların tenkisi,
  • Mirasta denkleştirme (Mirasta iade) davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Mirasta istihkak (Mirasta hak ediş) davası ve işlemlerin takibi,
  • Ölüme bağlı tasarrufların iptali davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Vasiyetnamenin yerine getirilmesi işlemleri ve takibi,
  • Mirasın reddi davasının açılması ve takibi işlemleri,
  • Mirastan yoksunluk davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Mirastan çıkarma davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Mirasın paylaşılması davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Miras payının temliki davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Vasiyetnamenin tenfizi ve vasiyetin iptali davalarının açılması ve takibi,
  • Mirasta saklı payın korunması davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Mirasta defter tutulması davası ve gerekli işlemlerin takibi,
  • Mirasta defter tutulması davası ve gerekli işlemlerin takibi,

Miras davalarına bakan uzman bir Esenyurt avukat yukarıda sayılan işlemlere ve bu işlemlerin dışında ortaya çıkabilecek başka işlemlere mesleki bilgi ve tecrübesiyle yaklaşır, bu davaların müvekkili lehine çözümü adına bir yol belirleyip bu işlemlerin takibini yapar.

Esenyurt Miras Avukatı İletişim Bilgileri

Telefon: 0212 909 87 90

E-posta: info@sedrihukukburosu.com

Adres:Cumhuriyet, Nazım Hikmet Blv. No:91 D:57, 34515 Esenyurt/İstanbul

Esenyurt Miras Avukatı Ücretleri

Esenyurt miras avukatı ücretleri dosyadan dosyaya değişiklik gösterir. Dosyanın türü, iş yükü müvekkilin ait olduğu taraf avukatın dosya üzerinde harcamakta olduğu ve olacağı mesai ücretin belirlenmesinde önem faktörlerden birkaçıdır. 

Miras hukuku davalarına bakan Esenyurt miras avukatı ile bu alanda bir uyuşmazlığı bulunan müvekkil arasında anlaşma sağlanarak ücret belirlenir ve dava başlatılır. Ancak bu fiyat Türkiye Barolar Birliğinin 2023 yılı için ilan ettiği asgari avukat ücret tarifesinden az olmayacaktır.

Veraset ilamının alınması,10.500,00 TL,
İzaleyi şuyu davası,25.000,00 TL’den az olmayacak şekilde  müvekkile kalan kısmın %10’u,
Tereke mallarına ihtiyati tedbir işlemi,15.000,00 TL,
Mirasın reddi davası,15.000,00 TL,
Şirkete ve miras ortaklığına başkan atama işlemi ,15.000,00 TL,
Miras defterinin tutulması,20.000,00 TL’den az olmayacak şekilde dava değerinin %10’i,
veraset ilamının iptali,15.000,00 TL,
Terkin ve mirasta iade davaları,38.000,00 TL’den az olmayacak şekilde karar harcına esas değerin %15’i,
Tapunun iptali ve tescili davaları,44.000,00 TL’den az olmayacak şekilde dava değerinin %15’i,
Vasiyetnamenin iptal edilmesi davası,44.000,00 TL’den az olmayacak şekilde dava değerinin %15’i,
Önalım (şufa) davası,38.000,00 TL’den az olmayacak şekilde dava değerinin %15’i,
Ecrimisil davası,31.000,00 TL’den az olmamak üzere dava değerinin %15’i
Tasarrufun iptali davaları,25.500 TL’den az olmamak üzere dava değerinin %15’i,
İhtarname, ihbarname, protesto düzenleme işlemleri,8.000,00 TL,
Miras, paylaşma sözleşmelerinin hazırlanması,38.000,00 TL,
Diğer tüm sözleşmeler,22.000,00 TL,
Vasiyetname düzenleme işlemi,22.000,00 TL.

Yukarıda sayılan işlemlerin dışında mahkemenin gerek gördüğü veya davanın müvekkilin lehine sonuçlanması için avukatın gerek gördüğü başkaca işlemler de ortaya çıkabilir. Bu işlemlerin de ücretlendirmesi Türkiye Barolar Birliğinin ilan ettiği 2023 yılı için olan asgari avukat ücret tarifesinden daha aşağıda olamaz.

Esenyurt Miras Avukatı Ücreti Nasıl Belirlenir?

Miras hukuku alanında yaşanan uyuşmazlıklar için açılan davaların avukat ile devam ettirilmemesi bir olanaktır. Avukat ile çalışmak zorunlu değildir. Bu serbestliğin yanında elbette miras hukuku alanında uzman Esenyurt miras avukatı ile çalışmak danışanın menfaatine olacaktır.

Hukuki işlemler genel anlamda çok kuralı ,teknik ve usul bilgisi gerektiren bir sistemdir. Bu teknik ve usulu bilgilere sahip olmadan dava sürecini devam ettirilen miras hukuku davalarında en ufak bir hata geri dönülemez menfi sonuçlara yol açabilir.

Miras hukuku mülkiyeti ve aile ilişkilerini temel alan bir hukuk disiplini olmasından kaynaklı avukatın hukuki yardımı reddedilerek deva ettirilen davalarda hata meydana geldiğinde ve olumsuz sonuç elde edildiği takdirde aile içerisinde de büyük anlaşmazlıklara yol açılabilir. Dolayısıyla alanında uzman bir avukatla çalışarak tüm bu olumsuz ihtimallerin önüne geçmek en doğru karar olacaktır.

Miras hukuku alanında hizmet veren Esenyurt miras avukatının yaptığı işlemlerin karşılığında talep edeceği ücret birçok nedenden kaynaklı olarak değişkenlik göstermektedir. Davanın durumu, delil durumu, davanın hangi aşamada olduğu, danışanın ait olduğu taraf, dosyanın iş yükü gibi faktörler göz  önünde bulundurularak bir ücret belirlenir.

Esenyurt miras avukatı bu etmenleri ve diğer başkaca etmenleri de göz önünde bulundurup vereceği hizmet için bir ücret belirler ancak bu ücret Türkiye Barolar Birliği’nin 2023 yılı için ilan ettiği asgari avukat ücreti tarifesinden az olamaz.

Esenyurt  Miras Avukatının Ücreti Ne Zaman Ödenir?

Esenyurt miras avukatı verdiği hizmet karşılığında müvekkiliyle anlaştığı ücreti ne zaman alacağını yine müvekkil ile ortaklaşa kararlaştırabilirler. Bu konuda hukukumuz bir serbestlik tanımıştır. Avukatlık sözleşmesi gereği avukatlık ücreti muaccel olacağı zamana Yargıtay cevap vermiştir; “taraflar arasında yazılı sözleşme bulunmayan hallerde vekalet ücreti istenilen işin sonuçlanmasıyla, avukatın azli ya da haklı istifasıyla muaccel olur”. 

Avukatlık kanunu ise;  “Avukat üzerine aldığı işi kanun hükümlerine göre ve yazılı sözleşme olmasa bile sonuna kadar takip eder.” bu yargıtay kararı ve kanun maddesinden anlaşılması gereken; avukatın asli görevi işi sonuna kadar takip etmektir ve avukatlık ücreti işin bitimiyle muaccel olur. Sonuç olarak, avukat ve danışan ücretin ödeneceği tarihi belirleyebilir fakat belirlemediler ise genel olarak iş bitiminde ücret ödenir.

Miras Davaları Masrafı Ne Kadardır?

Miras davaları masrafları iki kalemden oluşur. Bunlar avukatlık ücreti ve yargılama giderleridir. Yargılama giderleri içerisinde harçlar, vergiler ve diğer giderler vardır. miras davaları genelde asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemelerinde görülür. bu mahkemelerin 2023 yılı için ödenmesi gereken harçları da şöyledir: 

Sulh hukuk mahkemesi için harç ücretleri: 

BAŞVURMA HARCI123,60 TL
PEŞİN HARÇ269,85 TL
KEŞİF GİDERİ2062,35 TL
BİLİRKİŞİ GİDERİ580 TL
VEKALET HARCI38,4 TL
TEBLİGAT GİDERİ290 TL
DOSYA GİDERİ13,95 TL
TANIK GİDERİ82 TL (1 TANIK İÇİN)

Asliye hukuk mahkemesi için alınan harçlar şöyledir:

Başvuru Harcı269,85 TL
Peşin Harç269,85 TL
Dosya masrafı13,95 TL
Tebligat/ posta masrafı290 TL
Vekalet suret harcı38,40 TL
Bilirkişi ücreti960 TL
Keşif giderleri2062,35 TL
Tanık gideri82 TL

Yukarıda sayılan yargılama giderlerinin hangisinin alınıp alınmayacağı davanın türüne göre değişir. Bazı davalarda bazı yargılama giderleri alınmayabilir. Bu da yapılan işlemler ile alakalıdır. Mahkeme bilirkişi atayabilir, keşif yaptırabilir, bunlar kesin yapılacak işlemler değildir mahkeme eğer bu işlemlerin yapılmasını isterse yapılır. 

Taraflar mahkeme kararına itiraz edip bir üst mahkemeye taşımak isteyebilirler bu durumda da istinafa ilişkin harçlar alınır. Bu ve bunun gibi mahkemenin veya tarafların talep ettiği başkaca işlemler de ayrı vergi veya harç olarak yargılama giderlerinin içerisine eklenir.

Miras Hukuku Davaları Ne Kadar Sürer?

Miras hukuku konusu itibariyle ölen kişinin ardından onun mallarının paylaşımını konu edinene davalardır. Miras davalarının süreleri açısından net bir süre tayin etmek oldukça zordur. Bu zorlukla beraber uygulamada bu davaların ortalama bir süresi vardır. Fakat bunlar kesin kararlar değildir. Bazı davaların süreleri şöyledir:

  • Miras paylaşımı davası ortalama 2 yıl sürmektedir.
  • Miras nedeniyle istihkak davası ortalama 2 yıl sürmektedir.
  • Tapu iptal ve tescil davası ortalama 1,5 yıl sürmektedir.
  • İzale-i şuyu davası ortalama 2,5 yıl sürmektedir.
  • Veraset ilamının iptali davası ortalama 1 yıl sürmektedir.
  • Tenkis davası ortalama 1,5 yıl sürmektedir.
  • Muris muvazaası davası ortalama 4 yıl sürmektedir.
  • Miras sebebiyle alacak davasının süresi ortalama 1 yıldır.

Esenyurt’ta En İyi Miras Avukatı Nasıl Bulunur?

Miras hukuku alanında yapılacak bir işlem veya görülecek bir dava için elbette avukatsız çalışılması mümkündür. Yukarıda da bahsedildiği gibi mülkiyet hakkı en temel ve önemli haktır. Miras hukuku çokça teknik ve usulü bilgi içerdiğinden bu bilgi birikimine sahip bir Esenyurt miras avukatı ile çalışılması danışanın menfaatine olacaktır. Bu sebeple avukatsız davanın başlatılması ve hata yapıldığı takdirde büyük olumsuz sonuçlara varılabilir. 

Avukatlar değerlendirirken en iyi avukat olarak değerlendirmek yerine alanında uzman bilgi ve tecrübe sahibi avukat olarak değerlendirip bu şekilde bir araştırma yapmak daha isabetli olacaktır.

Esenyurt Miras Avukatı Nasıl Hizmet Verir?

Esenyurt miras avukatı miras bırakanın geride bıraktığı terekeyi mirasçılar arasında adaletli şekilde paylaştırılmasını sağlar. Miras davalarında uzman avukat güncel gelişmeleri yakından takip eden, tecrübeli, emsal davalara vakıf olan  avukattır. Esenyurt miras avukatı bilgi birikim ve uzmanlığı ile davanın tüm ayrıntılarına hakim olur ve strateji geliştirerek davayı takip edip sonuçlandırır.

Miras hukuku karmaşık usul kuralları içeren bir hukuk dalıdır bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler herhangi bir hatada büyük maddi ve manevi kayıplara yol açabilirler. Miras hukuku davalarında uzman avukat olan miras avukatları müvekkillerinin tüm menfaatini ve hakkını gözetecek şekilde çalışır ve danışan hiçbir şekilde maddi veya manevi yıkıma uğratılamaz.

Miras Avukatı İle Çalışmanın Önemi

Esenyurt miras avukatı ile çalışmak hızlıca müspet sonuca varılması açısından önemlidir. Avukat yardımı olmadan çalışılması halinde geriye dönülemez hatalar elde edilir ve menfi sonuçlar elde edilebilir. Miras hukuku alanında işlem yapacak kişilerin maddi, manevi, hak ve menfaat kayıplarına uğramaması için miras davalarında uzman bir avukattan yardım almaları çok yerinde ve mantıklı bir karar olacaktır.

Avukatı Ara