Esenyurt İş Hukuku Avukatı

Esenyurt iş hukuku avukatı, iş hukukunda kazandığı dava deneyimi ve kanunların lafzına alışkanlığı yadsınamaz. İş hukuku işveren ve işçi arasındaki ilişkileri temel alıp davaların konusunu bu ilişkideki uyuşmazlıklar oluşturur. Söz konusu işveren ve işçi olmasından mütevellit ticari hayatın kendisini dava konusu olarak görebiliriz. Hal böyle ki, meydana gelen uyuşmazlıkların sayısı kanıksanamaz.İş hukuku davaları iş mahkemelerinde görülmektedir.

İş hukuku, özel hukuk temellidir fakat kamunun işçiyi koruma gayesi iş hukukunu kamu hukukuna da yakınlaştırmaktadır.  İş hukukunu karma yapı olarak adlandırabiliriz. Esenyurt iş hukuku avukatı, iş hukukundaki, işçi lehine yorum ve işçilerin korunması ilkesini en doğru şekilde okuyarak kanun lafzını doğru idrak etmek gerekir. Bu durumda da alanında uzman iş hukukçusu avukatlar danışanlarına hizmet verecektir.

Esenyurt-is-hukuku-avukati

Sedir Hukuk Bürosu Esenyurt İş Hukuku Avukatı Hizmetleri

İş hukuku, işçi ile işveren ilişkisinde oluşan uyuşmazlıkları çözümleme hukukudur. İş sözleşmesi temel kaynaktır. İş hukuku İş Kanunu ve Türk Borçlar kanununda düzenlenmiştir. Esenyurt iş hukuku avukatı da söz konusu kanunları temel alarak hukuki bir plan strateji geliştirerek danışanlarına hizmet verir. İş mahkemesi avukatının yerine getirdiği hizmetleri incelemek gerekirse;

  • İşveren tarafından haksız disiplin cezaları hakkında açılacak tazminat davaları,
  • İşe iade davaları,
  • İş kazasına dayanan tazminat davaları,
  • İhbar tazminatı alacağı davaları,
  • Hizmet tespit davaları,
  • Fazla mesai ücreti davaları,
  • Haklı, haksız fesih davaları,
  • Maaş alacağı davaları.

Esenyurt İş Hukuku Avukatı İletişim Bilgileri

Telefon: (0212) 909 87 90

E-posta: info@sedrihukukburosu.com

Adres:Cumhuriyet, Nazım Hikmet Blv. No:91 D:57, 34515 Esenyurt/İstanbul

Esenyurt İş Hukuku Avukatı Ücretleri

Esenyurt iş hukuku avukatı vekalet sözleşmesinin gereği olarak dava sonucunda bir ücrete hak kazanacaktır. Avukatların ücreti saptanırken TBB’nin yayınlamış olduğu asgari ücret tarifesi ve İstanbul barosunun tarifesi dikkate alınır. TBB’nin saptamış olduğu asgari ücret 9.200 TL’dir. İstanbul Barosu ise 2023 yılı için İş hukuku avukatları için 30.000 TL’lik bir miktarda karar kılınmıştır.

İşbu ücretler asgari olan ücreti kesinleştirmektedir. Esenyurt iş hukuku avukatının, vekalet sözleşmesi gereği hak kazanacağı ücretin bu tarifelerden az olması beklenemez. İş hukuku avukatı, iş hukuku davası hakkında yapmış olduğu mesai çerçevesinde ücretlendirilecektir.

Esenyurt İş Hukuku Avukatı Ücreti Nasıl Belirlenir?

Burada dikkat edilmelidir ki  avukat ücreti davanın, avukata sağlayacağı iş külfetine , delil vaziyetine, davanın uzunluğuna , somut olayın karmaşıklığı , davanın çeşidine bağlı olarak değişkenlik göstermesi çok mümkündür. Avukatın uzmanlığı ve pek tabii tecrübesi de ücret belirlenirken dikkat edilmesi gereken hususlardandır. 

Son evrede ücreti avukat belirlenmektedir. Söz konusu tarifeler asgaridir. Bahsedilen tarifeler Türkiye Barolar Birliği’nin 2023 yılı için açıklamış olduğu tarifelerdir. Güncellemeler yine Türkiye Barolar Birliği tarafından yayınlanmaktadır.

Esenyurt İş Hukuku Avukatı Ücreti Ne Zaman Ödenir?

Avukatlık ücretinin hangi aşamada ödeneceği konusunda kanun koyucu bir düzenleme getirmemektedir.Haliyle Esenyurt iş hukuku avukatı, ücretin ödeneceğine ilişkin danışan veya müvekkil ile mutabık olduğu aşama ile sorumlulardır.

İş Hukuku Davaları Masrafı Ne Kadardır?

Harçlar Kanunu’nun 33.madde çerçevesinde  ‘’İş mahkemeleri tarafından işçiler lehine hükme bağlanmış olan hak ve alacakların takibinde işçilerden hiçbir harç alınmadan gerekli işlem yapılır. Bu harclar işçi haklı çıktığı takdirde takip sonunda hesap edilerek ayrıca bir hükme hacet kalmadan borçludan tahsil olunur.’’ Bu kanun maddesinden hareketle işçi alacak tahsili davalarında kendine uygulama alanı bulur.

İş mahkemeleri bakımından harçlar ise şu şekildedir:

Başvuru Harcı269.85 TL
Peşin Harç: Dava değerinin binde 68’i kadardır. Belirsiz alacak davası olarak açılacağı için miktar başlangıçta küçük çıkacaktır, bunun ıslah ile sonradan tamamlatılacağı unutulmamalıdır.
Tebligat Gideri290 TL
Vekalet Suret Harcı38.40 TL
Bilirkişi Ücreti770 TL
Keşif Gideri2062.35 TL
Tanık Gideri82 TL (her bir tanık için)
Diğer İş ve İşlemler150 TL

Kesin (maktu) sabit harçlar, gider avansı ve harçları içine almaktadır. Bu miktarlar her yıl kanunda güncellenerek düzenlenir. Talebin net oranının harç olarak ifa edilen kısmı nispi harçlar yukarıdaki kanun hükmü çerçevesinde iş hukuku davalarından değişik olarak tahsilatı yapılmaktadır.

Tabii ki davanın tamamında olmasa da bazen profesyonel yardım almak adına bilirkişi, tanık gibi savunma yöntemleri kullanılabilir dava masrafları bu gibi savunma araçlarının ücret tarifesine göre değişkenlik göstermektedir . Dava masrafları dava sonunda kaybeden tarafa mükellefiyet yükü olarak kalır. 

İş hukuku davalarında değişken olan taraf harçların en başında tahsil edilmemesidir. Kaybeden taraf karşı tarafa asgari ücret tarifesi üzerinden vekalet ücreti de vermekle yükümlüdür.

Kıdem Tazminatı Hesaplama - 2023

      
TL
(Örn: 1262,25)
TL
(Yoksa boş bırakabilirsiniz)
TL
(Yoksa boş bırakabilirsiniz)
  

Bu Eklenti Mıhcı Hukuk Bürosu Tarafından Geliştirilmiştir.

İş Hukuku Davaları Ne Kadar Sürer?

İş hukuku davaları, işçi ve işveren arasındaki hizmet akdinden kaynaklı uyuşmazlıkların görüldüğü davalardır. Bu davaların süresi; taleplere, dava çeşidine, delil durumuna, mahkemenin yoğunluğu, somut olayın karmaşasına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Esenyurt iş hukuku avukatıı; davayı, müvekkil menfaatini bir an önce elde etmek adına en hızlı sürede karara varılması için hukuki yardımda bulunur.

İş hukuku davaları yaklaşık olarak olarak dört ila on sekiz ayda sonuçlanır. Söz konusu yaklaşık süreler , ilk derece mahkemesinin karar süresidir. İstinaf mahkemesinde süreler yoğunluklara göre uzayabilir.Süreler, davadan davaya değişkenlik gösterebilir, dolayısıyla maktu süre beklentisi içerisine girilmemelidir.

Esenyurt’ta En İyi İş Hukuku Avukatı Nasıl Bulunur?

İş Hukukundan doğan davalarda, davanın avukat ile açılıp takip edilme mecburisi yoktur.Fakat iş hukuku davalarında takip süreci deneyim,tecrübe,teknik bilgi ve en önemlisi adaletin tecellisi için profesyonellik gerektirdiği için alanında uzmanlaşmış avukatlarla çalışıyor olmak danışan veya müvekkil için en doğru karar olacaktır.

İş hukuku alanında tecrübeli ve bilgili olan Esenyurt avukat; emsal kararlar görmüş deneyimli,kanuna hakim avukatlarıyla müvekkilin menfaati için en iyi olmayı amaçlamaktadır.

Esenyurt İş Hukuku Avukatı Nasıl Hizmet Verir?

Esenyurt iş hukuku karma bir hukuk olduğundan bahsetmiştik. Dolayısıyla iş hukukunda alanı olan iş hukuku avukatı da bu iki hukuka (özel-kamu)  da hakim olacağından müthiş bir bilgi birikimi ortaya koyacaktır. Esenyurt iş hukuku avukatı davanın kapsadığı konuyu inceler ve belli bir plan oluşturduktan sonra savunmalarını oluşturur. Bu savunmalar usullerine uygun olarak merciye takdim edilir.

Dava takip sürecinde duruşmalara katılır. Müvekkilinin menfaatini gözetmek için tüm tecrübesini ortaya koyar.İşçi avukatı, iş hukuku alanında tecrübeli ve yetkin olmanın gerektirdiği birikime sahip olduğu için hak ve menfaat kaybı yaşanması mümkün değildir.

İş Hukuku Avukatı ile Çalışmanın Önemi

İş hukuku davaları pekâlâ avukat yardımı alınmadan açılabilir takibi de yapılır fakat iş hukuku karışık bir hukuk alanıdır dolayısıyla bir birikimi gerekmektedir. Bu da deneyim sahibi kanuna hakim avukatların yapabileceği bir iştir.

Esenyurt iş hukuku avukatı ile dava takip etmek, hak ve menfaat kaybını önlemek için en doğru seçim olacaktır. İş hukuku alanında ehil ve deneyimli olan işçi avukatı, müvekkilin bile varlığından haberdar olmadığı haklarını da elde etmesini sağlayabilir. Hukuki yardım almak danışanın çıkar ve menfaati için en makul yoldur.

Avukatı Ara